Jean Constantin, Premiul Pentru Intreaga Activitate, la Gopo 2008

Jean Constantin, unul dintre cei mai apreciaţi actori români de comedie, care a ajuns la vârsta de 79 de ani, va primi premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Gopo, organizată în 3 martie, la care vor fi premiate filme româneşti ale anului 2007.

Jean Constantin va fi onorat, în cadrul celei de-a doua ediţii a Premiilor Gopo, cu Trofeul Gopo pentru întreaga activitate.

Cariera îndrăgitului actor debutează în anii ’60, cu filmele „Baronul Ecluzei” (1960), „Răzbunarea haiducilor”(1968), „Zile de vară” (1968), „Prea mic pentru un război atât de mare” (1969). În anii ’70, seria de filme de comedie „B.D” face cunoscut talentul deosebit al actorului, iar personajul Ismail din serialul de televiziune „Toate pânele sus” de Mircea Mureşan, îl consacră definitiv pe scena comediei româneşti.

Jean Constantin a jucat în peste 50 de filme, cele mai recent fiind „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006) – film desemnat câştigător la 4 categorii, la prima ediţie a Premiilor Gopo -, „Roming” de Jiri Vejdelek (2007), coprodus de MediaPro Pictures şi „Supravieţuitorul” (2008), de Sergiu Nicolaescu, produs de MediaPro Pictures.

Pentru această a doua ediţie a Premiilor Gopo, nominalizările pentru toate categoriile de premii vor fi anunţate în februarie.

Juriul de preselecţie ce va face nominalizările este format din cinci profesionişti din domeniu – Stere Gulea (regizor), Dorina Chiriac (actriţă), Irina Margareta Nistor (critic de fim), Radu F. Alexandru (scenarist), Iulia Blaga (critic de film).

Câştigătorii Premiilor Gopo pentru toate categoriile, mai puţin pentru întreaga carieră, vor fi votaţi de 300 de profesionişti activi din industria de film din România.