Trofeele Gopo isi asteapta castigatorii

În seara zilei de 25 martie, Opera Națională București va deveni gazda evenimentului care răsplătește, în fiecare an, performanța din filmul românesc. Peste 800 de invitați sunt așteptați pe covorul roșu la o ediție care se anunță plină de emoții, surprize, dar și de umor. Prezentatorul galei va fi Mihai Bobonete (Bobo), renumit pentru numerele sale de stand-up comedy.

Telespectatorii pot urmări Gala la TV pe ProCinema, în direct și în exclusivitate, începând cu ora 19:00 (covorul roşu), online, pe www.premiilegopo.ro şi www.voyo. Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo va începe la ora 20:00.

Regizorii Călin Peter Netzer, Marian Crișan, Nae Caranfil, actrițele Luminița Gheorghiu, Ana Ularu – câștigătoarea Premiului Gopo 2012 pentru rol principal și membru al juriului de nominalizări de anul acesta, Ioana Flora – distinsă cu Premiul Gopo 2012 pentru rol secundar, Diana Dumitrescu, Daniela Nane, actorii Adrian Titieni (Premiul Gopo 2012 pentru cel mai bun actor în rol secundar) , Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Paul Ipate, Florin Piersic Jr., Radu Iacoban, creatoarea de modă Doina Levintza sau prezentatoarea Andreea Esca sunt doar câţiva dintre invitații așteptați pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo.

 

O parte dintre invitați vor sosi la Opera Națională cu mașinile oficiale ale evenimentului, Dacia. Aceștia vor fi întâmpinați pe covorul roșu de Amalia Enache și Mircea Solcanu, care găzduiesc, pentru al treilea an consecutiv, momentele premergătoare Galei.Cei doi au misiunea de a le prezenta telespectatorilor o parte din nominalizații din acest an și de a oferi detalii despre filmele aflate în cursă.

 

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor), din programul serii nu vor lipsi  Premiul Pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Mitică Popescu, Gopo pentru Întreaga activitate – acordat actorului Constantin Codrescu, precum și Premiul Special, înmânat directorului de producție Mihai Crișan.

După succesul de anul trecut, când parodiile la filmele nominalizate au devenit virale, actorii de comedie Mihai Bobonete, Cosmin Nedelcu – Micutzu, Mihai Rait și Cosmin Natanticu vor surprinde din nou invitaţii Galei cu patru reinterpretări originale ale peliculelor aflate în cursa pentru statueta acordată Celui mai bun film: Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) și Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete).

 

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Ministerului Culturii, Operei Naționale din București, ArCuB și al Babel Communications.