Alătură-te profesioniștilor din cinematografie care votează la Premiile Gopo 2023

Profesioniștii activi din toate domeniile industriei cinematografice românești care vor să voteze pentru desemnarea câștigătorilor Premiilor Gopo 2023 sunt invitați să aplice până la data de 24 februarie 2023, la info@premiilegopo.ro.

Mesajele de intenție ale aplicanților trebuie să fie însoțite de CV, scurtă biografie sau linkuri către profilele filmelor la care au lucrat, de pe platformele dedicate (IMDb.com, Cinemagia.ro, AaRC.ro).

Pentru categoriile ce țin de producția filmului – actori, regizori, producători, directori de producție, operatori, monteuri, scenariști, sound designeri/sunetiști, scenografi, designeri costume, machiori/coafori, directori de casting– sunt considerate eligibile aplicațiile celor care au activat ca șefi de departament la cel puțin cel puțin două lungmetraje (lansate pe piața din România sau străinătate) în ultimii cinci ani.

Pentru celelalte categorii – distribuitori, exploatanți, organizatori de festivaluri, critici de film, jurnaliști și PR – sunt considerate eligibile aplicațiile celor care au avut activitate continuă în domeniu în ultimii doi ani.

Aplicațiile vor fi procesate de board-ul Premiilor Gopo, iar aplicanții eligibili vor fi înștiințati pe email.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo sunt stabilite de un juriu de preselecţie format din profesioniști din domeniu. După anunţul nominalizărilor (cu o lună înaintea Galei), peste 650 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.