Radu Ciorniciuc

Nume: Radu Ciorniciuc
Locul naşterii: Buhuși, România
Data naşterii: 27.05.1987
Ocupaţie: Regizor

Biografie

Radu Ciorniciuc este reporter special, co-fondator al Casei Jurnalistului – o comunitate de reporteri independenți – și regizor de film. De-a lungul carierei, a lucrat ca scenarist și reporter de investigație, urmărind subiecte legate de drepturile omului, protecția animalelor și probleme de mediu.

Radu Ciorniciuc a realizat reportaje pentru The Guardian, Al-Jazeera, Channel 4 News, ZDF și a fost premiat național și internațional la Premiile Superscrieri (Superscrierea anului 2014), Royal Television Society UK (2014), Amnesty International UK (2014), Harold Wincott Award for Business Economic and Financial Journalism (2016) și alte instituții internaționale de prestigiu.

Acasă, My Home, debutul său în calitate de regizor, a avut premiera mondială în competiția de documentar a Sundance Film Festival, unde a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine de film documentar, secţiunea internaţional.

La cea de-a 19-a ediție a TIFF, în 2020, a câștigat premiul Zilelor Filmului Romanesc – lungmetraj, cu același documentar, Acasă, My Home.

Poze

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2021

RADU CIORNICIUC

CEA MAI BUNĂ REGIE

Acasă

Nominalizare

2021

Radu Ciorniciuc și Mircea Topoleanu

CEA MAI BUNĂ IMAGINE

Acasă

Nominalizare

2021

ACASĂ

CEL MAI BUN FILM DE DEBUT

Radu Ciorniciuc

Câștigător

2021

Acasă

CEL MAI BUN DOCUMENTAR

r. Radu Ciorniciuc, producători: Monica Lăzurean-Gorgan, Ümit Uludağ, Hanka Kastelicova, Ari Matikainen | România (Manifest Film, Corso Film, Kinocompany, HBO Europe)

Câștigător