Rocker

Sinopsis

Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptabil.

Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

ROCKER, o nouă producție Mandragora, este cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crișan, un nou success internațional alături de filmul de debut Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul Megatron distins cu Palm d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2008.

Din distribuție fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuț Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc și mulți alții aflați la prima apariție cinematografică. Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian unde a participat în competiția secțiunii Nuevos Directores.

De curând, ROCKER a fost proiectat în secțiunea competitivă a Festivalului Intrenațional de Film de la Trieste și la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg fiind în continuare solicitat în competiții internaționale.

 

 

 

An:

2012

Regizor:

Marian Crișan

Durată:

91

Produs de:

Mandragora

Actori:

Dan Chiorean

Alin State

Crina Semciuc

Ofelia Popii

Elvira Rîmbu

Category:

Nominalizări / Câștigători Premiile Gopo 2014

CEL MAI BUN FILM DE LUNGMETRAJ

ROCKER

Nominalizare

CEA MAI BUNĂ REGIE

MARIAN CRIŞAN

Nominalizare

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

DAN CHIOREAN

Nominalizare

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

ALIN STATE

Nominalizare

CEL MAI BUN SCENARIU

MARIAN CRIŞAN

Nominalizare

CEA MAI BUNĂ IMAGINE

TUDOR MIRCEA

Nominalizare

CEL MAI BUN MONTAJ

TUDOR POJONI

Nominalizare

CEL MAI BUN SUNET

MIHAI BOGOS, KAI TEBBEL, OLAF MEHL

Nominalizare

CELE MAI BUNE DECORURI

ALEXANDRA ALMA UNGUREANU

Nominalizare

CELE MAI BUNE COSTUME

ALEXANDRA ALMA UNGUREANU

Nominalizare

PREMIUL ”TÂNĂRĂ SPERANȚĂ”

IONUŢ NICOLAE

Nominalizare