Gheorghe Visu

Nume: Gheorghe Visu
Locul naşterii: București, Romania
Data naşterii: 02.07.1951
Ocupaţie: Actor

Biografie

Un mare actor al epocii de aur, maestrul Gheorghe Visu s-a nascut la data 02.07.1951 in Bucuresti, unde a si copilarit studiind la Liceul nr. 25. Inca din adolescenta a avut mai multe pasiuni, precum sahul si chitara, la maturitate a ales sa studieze Arta actorului, la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale“. Cu o nota de mister, cu o umbra de tristete neinteleasa, Gheorghe Visu urca pe scena seara de seara, reusind sa uimeasca prin alura adolescentina neschimbata.

Datorita fizionomiei masculine si a farmecului incredibil pe care il degaja, Gheorghe Visu a fost descoperit de producatorii din cinematografie si distribuit alaturi de nume celebre precum Maia Morgenstern, Razvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinica. Maestrul Visu a fost admirat in cinematografe si aplaudat in salile de teatru, dar este adulat de publicul Teatrului Radiofonic, caruia, cu devotament si multa compasiune, ii ofera momente unice, de neuitat. De peste 20 de ani, il urmarim pe scena Teatrului Mic din Bucuresti, acolo unde, in prezent, sustine spectacolul „Vitamine“.

Rolul său cel mai cunoscut este cel al vagabondului Black Pedro din filmul serial „Toate panzele sus” și cel al bulibașei State Potcovaru din telenovela „Inima de tigan”.

Dupa succesul avut de telenovela „Inima de tigan” s-a facut si continuarea, „Regina”, unde Visu il interpreteaza din nou pe State Potcovaru. „State de Romania-Student la Sorbona” si „Mostenirea” sunt ultimele realizari ale actorului Gheorghe Visu.

Poze

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2020

Gheorghe Visu

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Heidi

Nominalizare

2017

GHEORGHE VISU

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Câini

Câștigător