Dragoș Bucur

Nume real: Dragoș Bucur
Locul naşterii: București, Romania
Data naşterii:  13.06.1977
Ocupaţie: Actor

Biografie

Dragoș Bucur este cel de-al treilea român, după Maria Popistașu (2007) și Anamaria Marinca (2008), selecționat în cadrul prestigiosului program internațional Shooting Stars, din cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Dragoș Bucur a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Actorie și a început să joace la teatrul Podul, al profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Dragoș Bucur a jucat în numeroase piese și a predat actoria în facultăți de teatru și film. Primele roluri de film au fost în Marfa și banii, regizat de Cristi Puiu și Furia lui Radu Muntean, pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaștilor. Dragoș a jucat și în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean, Hârtia va fi albastră (2006) și Boogie.

Dragoș Bucur a jucat rolul principal din filmul Polițist, adjectiv, în 2009, regia lui Corneliu Porumboiu. Tot în regia lui Corneliu Porumboiu, Dragoș a mai jucat în scurtmetrajele Visul lui Liviu (2003) și Post telefonic suspendat temporar (2002).

A fost nominalizat la Premiile Gopo la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune pentru rolul din filmul Urma (2021).

Poze

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2024

MMXX

CEL MAI BUN FILM DE LUNGMETRAJ

producători: Dragoș Bucur, Dorian Boguță, Cristi Puiu, Anca Puiu | România (Block Media Management, Mandragora)

Nominalizare

2021

Dragoș Bucur

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

pentru rolul Radu din filmul Urma

Nominalizare

2017

DOUĂ LOZURI

CEL MAI BUN FILM DE LUNGMETRAJ

producător Dragoș Bucur (Actoriedefilm.ro)

Nominalizare