Cuzin Toma

Nume: Cuzin Toma
Locul naşterii: Târgu Jiu, Romania
Data naşterii: 01.06.1977
Ocupaţie: Actor

Biografie

Este gorjean get-beget și este foarte mândru de acest lucru. A copilărit la Peștișani, acolo unde și-a cunoscut și soția, artista Cuzina.

A fost miner, dansator, agent imobiliar, dar și bucătar. Acum este actor și artist în aceeași măsură, joaca in filme, apare in reclame, participă la festivaluri naționale și internaționale. Joaca pe scena Teatrului Mic din capitala.

,,Am fost dansator la „Doina Gorjului”, miner, electrician, agent imobiliar, bucătar, gardă de corp și altele. Am lucrat miner un an și jumătate, după care m-am transferat ca dansator. M-am transferat în interes de serviciu, din funcția de miner, în funcția de balerin”. Meseriile pe care le-a practicat cu mare plăcere l-au ajutat foarte mult în cariera de actor de mai târziu. „Capeți o ușurință de a te adapta oricărei situații, te transpui mai ușor în pielea personajului”, spune gorjeanul. Artistul vorbește cu naturalețe despre lucrurile frumoase din carieră și recunoaște că nu ar da pentru nimic în lume această meserie. Chiar dacă este foarte prost plătită în România, Cuzin recunoaște că aplauzele din sală, după fiecare spectacol, compensează totul, inclusiv oboseala, lacrimile, îngrijorarea pentru ce va fi mâine „într-o lume în care artiștii sunt doar niște oameni talentați și atât, pe care statul nu dă doi bani, luptăm să ducem tot ce înseamnă arta mai departe. Meseria de actor te ajută să devii tot ce vrei, tot ce ai putut visa vreodată. E o plăcere să studiezi diferite caractere, medii sociale, perioade istorice”.

Poze

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2016

CUZIN TOMA

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL

Comoara

Nominalizare

2016

CUZIN TOMA

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

București Non Stop

Nominalizare