Carmen Tănase

Nume: Carmen Tănase
Locul naşterii: Ploiești, Romania
Data naşterii:. 18.01.1961
Ocupaţie: Actor

Biografie

Carmen Tanase s-a nascut in 18 ianuarie 1961, la Ploiesti, sub zodia Capricorn (cu ascendent in Leu). Carmen a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploiesti si, intre anii 1980-1984, pe cele ale Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, sectia Actorie, la clasa Olgai Tudorache. A fost colega de promotie cu Oana Pellea, Radu Duda (devenit intre timp Alteta, principe de Hohenzollern-Veringen), Carmen Ciorcila, Carmen Trocan, Bogdan Gheorghiu, Marina Procopie, Mihai Verbitchi, Adrian Paduraru, Dan Badarau etc. A ramas foarte atasata de profesoara sa din facultate, Olga Tudorache.

Intre 1984 si 1990, Carmen Tanase a fost actrita la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi, iar din 1990 este actrita la Teatrul Odeon, din Bucuresti.

A fost casatorita cu criticul de teatru Victor Parhon, care s-a stins din viata in anul 2000, dupa o boala grea. Din acest mariaj a rezultat un fiu, Tudor (n. 1989), care vrea sa urmeze regia de film.

Carmen este o mare iubitoare de animale. A avut o catelusa pe nume Pacina, la care a tinut in mod deosebit. In acest moment are trei caini (Brana – primita de la Oana Pellea, Bobita, Ruti), trei pisici (Suspiria Thaisa Calvitia Nosferatu – o pisica egipteana, fara par, Boxi si Acasha), o iguana si o broasca testoasa. Isi doreste sa poata intretine un adapost de animale.

Alaturi de Olga Tudorache, Gina Patrichi figureaza in fruntea listei actritelor preferate ale lui Carmen si dintre actori ii apreciaza foarte mult pe Anthony Quinn si pe Al Pacino. Scriitorul sau preferat este Gabriel Garcia Marquez, iar personajul de fictiune preferat: Donald Duck iar dintre personajele istorice, o fascineaza Cleopatra.

Carmen Tanase a intrat si in lumea telenovelelor.Ea a jucat in „Lacrimi de iubire”, „Iubire ca in filme” insa rolul care a consacrat-o in televiziune este cel al Flacarei Potcovaru din „Inima de tigan”.

Poze

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2018

CARMEN TĂNASE

CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

Ana, mon amour

Nominalizare