Bogdan Mirică

Nume: Bogdan Mirică
Locul naşterii: București, Romania
Data naşterii:. 18.04.1978
Ocupaţie: Regizor

Biografie

Bogdan Mirică s-a născut pe 18 aprilie 1978. După ce a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, a fost editor, copywriter și scriitor, până în 2005, când interesul pentru cinematografie l-a făcut să plece la Londra. Acolo a studiat scenaristică și producție de film la Universitatea Westminster. În cele din urmă, a decis să revină în România, unde a scris scenariile pentru două filme artistice (2009, 2013) și pentru un serial TV (2012).

Cu primul său scurtmetraj, Bora Bora (2011), a câștigat Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj european la Premiers Plans – Angers și Premiul pentru cel mai bun scurt metraj la Festivalul Internațional de Film Transilvania, și a fost selecționat la Locarno, Varșovia și Salonic. În 2013, regizorul a fost selectat în programul Berlinale Talent Campus, la Festivalul de la Berlin.

Bogdan Mirică a scris și co-regizat serialul TV Umbre (2014) pentru HBO România, o adaptare după un format australian numit Small Time Gangsters.

În faza de proiect, lungmetrajul său de debut, Câini, a fost selecționat în numeroase programe de dezvoltare precum TorinoFilmLab / Script & Pitch, Angers Workshops, L’Atelier du Cinefondation, Les Arcs, și a câștigat Premiul ARTE la CineLink (Sarajevo).

După ce a absolvit studiile facultății de Jurnalism și Comunicare la Universitatea București, Bogdan Mirică a lucrat ca redactor, copywriter și scriitor, până când, în 2005, la numai 27 de ani, a devenit cel mai tânăr Director de Creație din advertisingul european.

A debutat ca script reader pentru Studiourile Slingshot, apoi a început colaborarea cu MediaPro Pictures. După ce a scris câteva scenarii (Ho Ho Ho, Las Fierbinți și 180), a realizat propriul său prim proiect, Bora Bora.

Poze

Filme