Sebastian Mihăilescu

Nume: Sebastian Mihăilescu
Locul naşterii: Făgăraș, România
Data naşterii: 17.07.1983
Ocupaţie: Regizor

Biografie

După ce a obținut diploma de licență în informatică, a urmat cursuri de licență și de master de regie de film în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

A debutat în regie în 2012, cu scurtmetrajul documentar Titza, care a fost urmat de scurtmetrajul Apartament interbelic, zonă superbă, ultracentrală (2016) a avut premiera în competiția Pardi di Domani a Festivalului Internațional de Film de la Locarno.
Lungmetrajul documentar Pentru mine tu ești Ceaușescu, realizat de Sebastian Mihăilescu în 2021, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film din Europa Centrală și de Est și premiul pentru cea mai bună imagine la Ji.hlava IFF, cu premiul New Talent la Festivalul DocLisboa și a fost desemnat cel mai bun documentar în competiția What’s Up Doc, la Transilvania IFF.

De asemenea, Pentru mine tu ești Ceaușescu a fost nominalizat în 2023 la Premiile Gopo la categoriile Cel mai bun film de debut (lungmetraj) și Cel mai bun film documentar.

Cel mai nou film al regizorului, Mammalia, a fost nominalizat la trofeul Cagliari la Berlin 2023

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2023

Pentru mine tu ești Ceaușescu

CEL MAI BUN FILM DE DEBUT

Sebastian Mihăilescu

Nominalizare

2023

Pentru mine tu ești Ceaușescu

CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR

r. Sebastian Mihăilescu, producători: Claudiu Mitcu, Robert Fița, Ioachim Stroe | România (Wearebasca)

Nominalizare