Alexandru Nagy

Nume real: Alexandru Nagy
Locul naşterii: București, Romania
Data naşterii: N/A
Ocupaţie: Actor

Biografie

Alexandru Nagy este absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London – University of Essex.

Din 2018 urmează cursurile de Master ale Facultății de Interpretare Muzicală secția Canto Clasic în cadrul U.N.M.B. – clasa profesor Silvia Voinea.

Ca actor joacă în “10 pentru New York”, ”Peretele” și ”Două liniuțe” de Lia Bugnar , regia Lia Bugnar și ”Konkurs” de Alexander Galin , regia Emanuel Pârvu la Teatrul Metropolis din București dar și în producțiile Teatrului Independenților Profesioniști la Godot Cafe-Teatru: ”Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec , regia Alexandru Bogdan și ”Aeroport” de Ștefan Caraman. ”Dona Juana” de Anca Vizdei, regia Radu Gheorghe la Teatrul Dramaturgilor Români.

Este cel mai tânăr regizor de operă din România prin montarea “Il Tabarro” de Giacomo Puccini la Opera din Brașov în 2013.
În 2014 a montat spectacolul “Ne vom revedea în anul care a trecut” de Ștefan Caraman în terminalul plecãri din Aeroportul International “Henri Coandă”-Otopeni.
În 2018 joacă un rol important (Mitu) în lungmetrajul “Moon Hotel Kabul” în regia Ancăi Damian, premiat pentru “Cea mai bună regie” la Festivalul internațional de Film de la Varșovia.

A fost nominalizat la Gala Premiilor Gopo 2019 la categoria “Cel mai bun actor secundar” pentru rolul Mitu din “Moon Hotel Kabul”

Filme

Nominalizări / Premii Gopo

2019

ALEXANDRU NAGY

CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

Moon Hotel Kabul

Nominalizare