premiile gopo - editia a XI-a // martie 2017

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc organizează cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo. Acest eveniment anual premiază valorile cinematografiei româneşti actuale.
 

facebook




Postat în 22.03.2012

Lidia Luludis- Premiu special


Premiile Gopo vor răsplăti în 2012, cariera unei creatoare cu o filmografie impresionantă. Scenografa Lidia Luludis va primi Premiul Special.

Născută pe data de 1 aprilie 1928, Lidia Luludis este absolventă a Institutului de Arte Plastice din București. Este unul dintre cei mai apreciați pictori de costume din România, colaborând la peste 40 de lungmetraje de ficțiune, printre care se numără Alo?...ați greșit numărul! (1958), Liceenii(1986), Un petic de cer(1983), Năpasta(1982) sauTănase Scatiu (1975). Pentru acesta din urmă, Lidia Luludis a primit în 1976 premiul ACIN.

Filmografie

Moartea unui artist (1989, r. Horea Popescu)

Extemporal la dirigenție (1987, r. Nicolae Corjos)

Liceenii (1986, r. Nicolae Corjos)

Declarație de dragoste (1985, Nicolae Corjos)

Eroii n-au vârstă/ Fata din Strada Florilor (1984, r. Mihai Constantinescu, Dan Mironescu)

Un petic de cer (1983, r. Francisc Munteanu)

Singur de cart (1983, r. Tudor Mărăscu)

Năpasta (1982, r. Alexa Visarion)

Grăbește-te încet (1981, r. Geo Saizescu)

Alo, aterizează străbunica! (1981, r. Nicolae Corjos)

O lacrimă de fată (1980, r. Iosif Demian)

Bună seara, Irina (1980, r. Tudor Mărăscu)

Șantaj (1980, r. Geo Saizescu)

Speranța (1979, r. Șerban Creangă)

Vis de ianuarie (1978, r. Nicolae Oprițescu)

Urgia (1977, r. Andrei Blaier, Iosif Demian)

Râul care urcă muntele (1977, r. Cristiana Nicolae)

Roșcovanul (1976, r. Francisc Munteanu)

Tănase Scatiu (1975, r. Dan Pița)

Orașul văzut de sus (1975, r. Lucian Bratu)

Zidul (1974, r. Constantin Vaeni)

Filip cel bun (1974, r. Dan Pița)

Porțile albastre ale orașului (1973, r. Mircea Mureșan)

Departe de Tipperary (1973, r. Manole Marcus)

Răzbunarea (1972, r. Sergiu Nicolaescu, Wolfgang Staudte)

Lupul mărilor (1972, r. Alecu Croitoru, Wolfgand Staudte)

Conspirația (1972, r. Manole Marcus)

Bariera (1972, r. Mircea Mureșan)

Pentru că se iubesc (1971, r. Mihai Iacob)

Pădurea pierdută (1971, r. Andrei Blaier)

Castelul condamnaților (1970, r. Mihai Iacob)

Baltagul (1969, r. Mircea Mureșan)

Cerul începe la etajul III (1967, r. Francisc Munteanu)

Tunelul (1966, r. Francisc Munteanu)

Dincolo de barieră (1965, r. Francisc Munteanu)

Camera albă (1965, r. Virgil Calotescu)

La patru pași de infinit (1964, r. Francisc Munteanu)

Dragoste la 0 grade (1964, r. Cezar Grigoriu, Geo Saizescu)

Străinul (1963, r. Mihai Iacob)

Cerul n-are gratii (1962, r. Francisc Munteanu)

Vară romantică (1961, r. Sinișa Ivetici)

Mândrie (1960, r. Marius Teodorescu)

Furtuna (1960, r. Andrei Blaier, Sinișa Ivetici)

Doi vecini (1958, r. Geo Saizescu)

Alo?...Ati greșit numărul! (1958, r. Andrei Călărașu)

Vultur 101 (1957, r. Andrei Călărașu)