premiile gopo - editia a XIII-a // martie 2019

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc organizează cea de-a 13-a ediţie a Galei Premiilor Gopo. Acest eveniment anual premiază valorile cinematografiei româneşti actuale.
 

facebook
Gala Premiilor Gopo


Asociatia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) si Asociatia Film si Cultura Urbana (AFCU) organizeaza, cu sprijinul Babel Communications si Centrul National al Cinematografiei, Gala Premiilor Gopo (numite în onoarea reputatului cineast român, al carui faimos omulet da forma trofeelor evenimentului).

Premiile Gopo reprezinta un eveniment anual de prestigiu, prin care se recompenseaza cele mai importante realizari cinematografice nationale din cursul anului precendent si se promoveaza adevaratele valori din domeniu în rândul unui public cât mai larg.

Premiile Gopo se desfasoara dupa un model adoptat de cele mai importante evenimente de acest gen din tari cu cinematografii puternice, precum Franta (Cesar), Marea Britanie (BAFTA), Spania (Goya), Suedia (Guldbagge) etc. Trofeele sunt decernate anual în cadrul Galei Premiilor Gopo, în urma votului a peste 400 de profesionisti din toate sectoarele industriei cinematografice autohtone. Acestia aleg, prin vot individual si secret, cei mai buni dintre nominalizatii la fiecare categorie competitiva, desemnati de un juriu de personalitati în domeniu.